FAQ

Vi har efterhånden oplevet at der er mange spørgsmål der melder sig, når en familie ønsker at gå fra fossile brændsler og over til et mere miljørigtigt alternativ.

 

– Kan man få et pillefyr hvis man bor til leje?

Ja det kan man sådan set godt, men man kan ikke installere det uden at der er indgået aftale med udlejeren herom. Imidlertid er det en stor fordel for både lejer og udlejer at installere et pillefyr, idet lejeren får en lavere månedlig ydelse, og udlejer får en mere værdifuld ejendom, som det er lettere at udleje.

 

– Kan man få et pillefyr hvis man allerede har naturgas?

Ja det kan man godt, men det kan koste lidt penge at komme helt ud af sin naturgas ordning. Prisen for dette skal undersøges ved gasleverandøren.

 

– Må et pillefyr stå inde i et almindeligt hus?

Ja det må de fleste godkendte pillefyr. De regnes som et almindeligt fyr og der er derfor ingen særlige problemer på dette område. Men det er skorstensfejeren der skal godkende installationen inden den må tages i brug, så du bør altid konsultere skorstensfejeren INDEN du går i gang med at installere et pillefyr inde i huset. (Det kan blive dyrt at lade være!)

 

– Sviner et pillefyr ikke en del?

Nogen pillefyr kan godt give støv og sod gener, men BIDOM fyrene kører med konstant undertryk der forhindrer at sod og aske kommer ud i lokalet når de åbnes for rengøring.

 

– Giver et pillefyr ikke meget arbejde?

Der skal naturligvis ydes en vis indsats med løbende opfyldning og rengøring af fyrene, men det er nu ikke så omfattende som man måske skulle tro. Og med FyrXperterns service ordning kan man lade andre om at klare dette.

 

– Hvorfor siger man at træpiller er CO2 neutrale?

Der bliver frigivet CO2 når man afbrænder træ, men i modsætning til olie og naturgas, så vil præcis den samme mængde CO2 blive frigivet når træet på et tidspunkt dør og går i forrådnelse. Dermed tilføres der ikke yderligere CO2 til naturen når der fyres med træpiller eller brænde.